Teknik

Her finder du tekniske specifikationer og beskrivelse af hvordan Quooker fungerer samt information om  installation og vedligeholdelse.


Energi

Som man kan forvente af moderne køkkenudstyr, er Quooker energibesparende.
Det giver en vandbesparelse, der kan mærkes. Når man fra det "almindelige" blandingsbatteri ønsker rigtigt varmt vand, løber ca. 3 - 6 liter kold/lunkent vand ud af hanen før temperaturen når ca. 65 grader.
Quookeren er konstrueret ligesom en termokande - den særlige vacum isolering af beholderen nedsætter energiomkostningerne til et minimum og har derfor et standby-forbrug på mindre end 0,45 kr om dagen.
Og da du altid aftapper lige den mængde, du har brug for, undgår du energispild.
Her er der virkelig både vand og penge at spare.


Børnsikring:

Et børnesikret tryk-drej betjeningsgreb gør at de mindste i familien ikke kan bruge vandhanen.


Sådan fungerer en Quooker
En Quooker består af en lille beholder, der placeres i skabet under køkkenvasken. Beholderen monteres til den kogende-vandhane eller Fusion hane, der er placeret i din køkkenvask eller i din bordplade. Beholderen er monteret til den kolde vandledning og opvarmes elektrisk.

Trin 01
Koldt vand løber ind i beholderen.

Trin 02
Vandet opvarmes til 110°C under tryk. Det bliver renset, når det løber gennem HiTAC®-filteret. Den høje temperatur sikrer, at vandet steriliseres.

Trin 03
Vandet falder til 100°C, når det løber ud af hanen, og det begynder at koge.

Trin 04
Vandet har netop kogt. Når vandet kommer i kontakt med te eller kaffe, har det en optimal temperatur på ca. 93°C. Hvis alt vandet i tanken bruges på én gang, tager det ca. 10 minutter at varme vandet op igen.

Trin 05
Quooker COMBI har en ekstra varmvandsfunktion. De første to trin er ens med den ‘almindelige’ Quooker. Ved åbning af den varme hane på blandingsbatteriet blandes det 110°C varme vand derefter med det kolde vand i en blandeventil til en regulerbar temperatur på mellem 50°C og 65°C. Hvis beholderen tømmes for kogende vand på én gang tager det ca. 20 minutter for COMBI at varme vandet op til 110°C igen.


Installation
Det eneste, du skal bruge for at kunne installere en Quooker, er en stikkontakt og vandforsyning.
VVS-installatøren installerer nemt din Quooker. Quooker leveres med komplet monteringssæt for at sikre nem installation. Sættet indeholder også en overtryks-/sikkerhedsventil godkendt ifølge dansk lovgivning (Quookere produceret til landene NL, UK, DE, CH og BE kan ikke lovligt monteres i Danmark).
Quooker kan monteres i de fleste vaske og i alle bordplader. Quooker kan monteres både i nye og eksisterende køkkener.


Vedligeholdelse
HiTAC®-filteret skiftes ca. hvert 5. år alt efter vandkvaliteten, hvor du bor. Eventuelle kalkaflejringer i beholderen fjernes ved samme lejlighed. I områder, hvor kalkindholdet i vandet er stort, kan eftersynet ske tidligere. Du kan selv skifte filteret, eller du kan benytte dig af vores Quookers egen serviceafdeling. Ring på telefon 70252040.


» Her kan du hente PDF-brochuren "Teknologien bag Quooker" fra Quooker der indeholder Tekniske specifkationer mm

» Se også mere på Quooker.dk


Din indkøbskurv er tomdenvarmehane.dk  |  
Kildebrønde Landevej 6 | 2670 Greve Strand | Tlf. 4361 0387 | E-mail